Hvorfor kjøpe aluminiumsfelger?

 

 

Aluminiumsfelger anses av mange for å være et rent estetisk tilbehør som bare er kjøpt for å endre utseendet på bilen. Det du kanskje ikke skjønner er at det er en rekke tekniske grunner til at du kanskje ønsker å plassere lettmetallfelger til kjøretøyet ditt.

De fleste nye biler er utstyrt med stålfel som standard fordi de er billigere, selv om mange produsenter gjenkjenner etterspørselen etter aluminiumsfelger og passer nye biler med dem, eller i det minste tilbyr dem som en valgfri oppgradering.

Vekt

Først blant positive til lettmetallfelger, er det at de reduserer hjulets "uberørte vekt". Den "ukjente vekten" er vekten av alt som er forbundet med hjulet og inkluderer selve hjulet, dekket, bremsene (hvis de er montert i hjulet), spindler, lagre og til og med en del av vekten på halvakselene, fjærer og fjæringskoblinger.

Det er viktig at "ukjent vekt" er så lav som mulig for å opprettholde optimal kontakt med vegflaten. Hvis det er for høyt, vil suspensjonen være langsom å reagere på grunn av tregheten bygget opp av vekten av hjulet. Ved å redusere "ukjent vekt" kan suspensjonen reagere raskere på veinflaten, og opprettholde bedre trekkraft.

En ting å huske er at hjulet er en bevegelig del og bygger opp treghet, så vekten har større betydning enn en stasjonær del, som akselen. Jo tyngre det er, jo mer energi det vil kreve for å få det opp til fart og for å senke det ned. Ved å montere aluminiumsfelger vil du redusere mengden energi som kreves for å gjøre dette.

Dessuten vil den totale vekten av kjøretøyet bli redusert, som i kombinasjon med ovennevnte vil ha gunstige konsekvenser for ytelsen av slike ting som akselerasjon, drivstofforbruk og bremsing.

Bremseytelse

Som nevnt ovenfor vil den reduserte vekten av kjøretøyet og selve hjulet hjelpe til med bremsens ytelse. Men det er ikke bare vekten som vil hjelpe bremsene.

Lettmetallfelger er i stand til å spre varme som er oppbygget av bremsene raskere enn sine stålkomponenter. Dette skyldes både materialet de er laget av og på grunn av deres ekstra "slots" som tillater mer luft å strømme over et større overflateareal.

Denne bedre bremseytelsen vil redusere risikoen for bremsesvikt og øke levetiden.

Dekkalternativer

Ved å velge å plassere aluminiumsfelger til bilen, åpner du mulighetene for å montere større dekk og dekk med lavere profil.

Det er noen fordeler med å bruke disse typer dekk. De vil forbedre styringen , styringen vil også være mer responsiv og det vil bli mindre camberforvrengning under svingning, de har lavere rullestyrke som vil bidra til akselerasjon og drivstofforbruk, det vil bli bedre sideveggstabilitet under bremsing og de vil tillate montering av større bremser.

Ulemper

Det er noen ulemper som du kanskje vil vurdere når du ser på kjøp av aluminiumsfelger.

De må vaskes regelmessig for å opprettholde overflaten.

Du må være forsiktig med hvilke produkter du bruker når du rengjør dem, da noen kjemikalier vil skade overflaten i stedet for å opprettholde den.

Du må være mer forsiktig når du parkerer ved siden av veien. Du ønsker ikke å bruke penger på et sett med vakre lettmetallfelger, og deretter rive dem opp ved å trykke på kantstenen. I tillegg kan du ugyldiggjøre produsentens garanti ved å gjøre dette.

Konklusjon

Alt i alt er det mange positive tekniske grunner til at du kanskje vil investere i et sett med lettmetallfelger.

De kan kreve et innledende utlegg av penger, men avhengig av hvor mye du bruker, kan du oppleve at de selv sparer penger på lang sikt, med bedre drivstofforbruk og økt levetid for bremsene.

Men la oss møte fakta. Hvis du vurderer å kjøpe felgpakker, er det mest sannsynlig fordi du vil at bilen din skal se cool ut, og du vil vise frem til vennene dine.

Alt denne informasjonen gir deg, er en måte å rettferdiggjøre å bruke pengene til kjæresten eller konen din - eller til og med deg selv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar